TOTAL-WAR
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

DE AINO

Ga naar beneden

DE AINO                      Empty DE AINO

Bericht  Scorepio wo nov 17, 2010 12:25 am

DE AINO

Aino (ook wel: Ainoe of Ainu) (Japans: アイヌ) is de oorspronkelijke bevolkingsgroep van Japan. Momenteel wonen ze vooral op eiland Hokkaido, het noordelijkste eiland van Japan. Er zijn nog maar weinig zuivere Aino. Schattingen lopen uiteen van 10.000 tot 150.000. In die laatste schatting zijn ook de gemengde Aino opgenomen, voortgekomen uit het huwelijk tussen een Aino en een Japanner. Slechts enkele honderden Aino beheersen het Aino nog volledig, de drang tot assimilatie is groot.

Men vermoedt dat de Aino afstammen van een vroege groep van inwoners van Japan die geen Aziatische oorsprong heeft maar meer verwant is aan het Europese (Kaukasische) ras, en die misschien al 18.000 of zelfs 30.000 jaar geleden naar de Japanse eilanden migreerde tijdens een ijstijd waarin het zeeniveau laag stond en het mogelijk was te voet vanuit het vasteland van Azië naar ieder van de vier hoofdeilanden van Japan te komen, het Jomon-volk. (De groep die wij nu beschouwen als de etnische Japanners stamt mogelijk af van een intocht omstreeks 900-300 v Chr. van een groep mensen vanuit Korea die de Yayoi worden genoemd). De Yayoicultuur, gekenmerkt door weven, metaalbewerking en het verbouwen van rijst, verdrong die van de Jomon spoedig. Deze hypothesen zijn in Japan overigens nog steeds onderwerp van veel debat. De consensus lijkt momenteel te zijn dat er wel genetische vermenging van Jomon en Yayoi heeft plaatsgevonden, vooral in het uiterste noorden en in het uiterste zuiden, maar dat de Aino relatief zuivere nazaten van de Jomon zijn en de 'Japanners', vooral in Midden-Japan, vooral van de Yayoi afstammen. Moderne Japanners vinden het overigens geen prettig idee als hun cultuur afkomstig zou blijken te zijn uit het 'buitenland', zelfs als dat meer dan tweeduizend jaar geleden zou zijn gebeurd, en deze hypothese stuit binnen Japan dan ook op veel emotionele weerstand.

De Aino hadden een geheel andere cultuur en een eigen taal; ook lichamelijk onderscheiden ze zich door een donkerder huidskleur, een grovere lichaamsbouw en een veel sterkere gelaatsbeharing van de 'Japanse' Japanners en zijn, of althans waren, daardoor gemakkelijk herkenbaar.

Hoewel ze formeel dezelfde rechten hebben als Japanners en ook in Japan iedereen voor de wet gelijk is, maken veel Japanners toch onderscheid en zijn de Aino eeuwenlang gediscrimineerd. Huwelijken tussen Aino en Japanners waren taboe. Veel Aino of gedeeltelijke Aino zijn zelfs door hun ouders geheel onwetend gelaten over hun eigen afkomst vanwege de discriminatie die het tot gevolg zou kunnen hebben als het bekend was.

De speciale liptatoeages die overigens alleen bij de vrouwen werd aangebracht zijn tot op heden kenmerkend voor de Aino.
DE AINO                      04754510
DE AINO                      Ar19510
DE AINO                      04754310


Scorepio
Scorepio
Admin

Aantal berichten : 295
Reputatie : 0
Registratiedatum : 07-10-08
Woonplaats : Ostend-Belgium

https://total-war.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum