ANABASIS- the movie (VERWACHT)

Ga naar beneden

ANABASIS- the movie (VERWACHT)

Bericht  Scorepio op vr okt 24, 2008 10:46 pm

ANABASIS-IMDB
Columbia will turn the story of an ancient Greek military expedition into an epic action film.
Nog enkele jaren wachten , maar deze belooft echt mega te worden. Voorlopig zijn er nog weinig details bekend , maar hieronder kun je alvast lezen waar het allemaal over zal gaan.


Anabasis (Xenophon)
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


De Anabasis (Oud-Grieks: Ἀνάβασις) is het verslag, bestaande uit zeven boeken, dat Xenophon schreef in 398 v.Chr. over zijn tocht door Perzië. Hij ging als waarnemer mee op een expeditie die door Cyrus was ondernomen om zijn broer van de troon te stoten. Letterlijk betekent Anabasis "de tocht naar het binnenland" maar het wordt ook wel eens "de tocht van de tienduizend" genoemd, omdat het ging over tienduizend Griekse huursoldaten, die Cyrus hielpen de macht te grijpen.

Uiteindelijk wint Cyrus tegen zijn broer in de Slag bij Cunaxa in Mesopotamië in de buurt van Babylon, maar hij sneuvelt, en dus is het Griekse leger - dat op zijn vleugel overwon - aan de genade van Artaxerxes II overgeleverd. De Griekse officieren worden, na verraderlijk tijdens onderhandelingen gevangen te zijn genomen, geëxecuteerd, en het leger is verdwaald, honderden kilometers ver van huis, en uiteindelijk wordt Xenophon gekozen als aanvoerder. Hij slaagt inderdaad erin om de Grieken thuis te brengen, maar velen sneuvelen onderweg in gevechten met wilde bergstammen, of raken verdwaald in sneeuwstormen.

Hoewel Xenophon een uitgebreid verslag geeft over de reis, en beschrijvingen over volkeren, landen, zeden en gewoontes, en het treffen van de legers, dient men zich te realiseren dat Cyrus de broodheer van Xenophon was, want hij betaalde hem. Daardoor zal Xenophon een minder objectieve kijk op de gebeurtenissen hebben dan bijvoorbeeld Plutarchus, die een zeer objectief verslag schreef, hoewel een hele tijd na dato. Een ander subjectief element is dat het werk steeds de militaire zwakte van de Aziatische volkeren beklemtoont, iets wat wel gezien is als een propagandistische aansporing tot een panhelleense aanvalsoorlog richting Perzië. Alexander de Grote had een exemplaar van de Anabasis bij zich bij zijn verovering van het Perzische Rijk.

Binnen de zeven boeken wordt de Anabasis opgevolgd door de Katabasis, hetgeen "de tocht uit het binnenland" betekent. Een zeer beroemde scène daaruit is die waar de Grieken huilend van geluk de zee met Thálassa! Thálassa! begroeten als ze de laatste bergrug overwonnen hebben.
Wordt verwacht : 2011
avatar
Scorepio
Admin

Aantal berichten : 293
Reputatie : 0
Registratiedatum : 07-10-08
Woonplaats : Ostend-Belgium

Profiel bekijken http://total-war.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum